Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een tuinfeest plannen

Als het weer warmer wordt en je tuin in bloei staat, wil je je vrienden en familie verzamelen voor een tuinfeest. De lente en de zomer zijn tenslotte seizoenen voor bruiloften, diploma-uitreikingen en vertrek- en terugkomst feesten. Of het nu een barbecue is, een informele jamsessie of een thematisch verjaardagsfeestje, met dit artikel leer je hoe je een tuinfeest plant dat je wilt herhalen.

Hoe organiseer je een tuinfeest?

Bedenk allereerst voor wie je je tuinfeestje plant. Afhankelijk van de gelegenheid zullen de gasten verschillend zijn en dus andere behoeften hebben: het plannen van een kinderfeestje kost bijvoorbeeld meer tijd dan het plannen van een barbecue.

  • Stuur uitnodigingen minimaal twee weken van tevoren. Evites zijn erg handig, maar het versturen van papieren uitnodigingen zorgt ervoor dat je gasten zich enthousiaster voelen. Bovendien kunnen ze als souvenirs worden bewaard!
  • Beslis het niveau van de formaliteit. Als het een belangrijke gebeurtenis is, zoals een bruiloft of babyshower dan wil je misschien de dresscode verduidelijken op je uitnodiging.
  • Zorg ervoor dat je de mogelijke allergieën of dieetwensen van je gasten kent.
  • Zodra je weet hoeveel gasten er komen en je te weinig tuinmeubels hebt kan je overwegen je buren om extra meubilair te vragen om te lenen.
  • Denk ook aan de weersomstandigheden, heb je knikarmschermen gebruik ze dan, zodat niemand een zonnesteek krijgt. Ook zijn ze te gebruiken tegen de regen, maar dit is niet aan te raden. Wil je een scherm aanschaffen? Dan kan je dat doen bij rainbow.
  • Kies desgewenst een thema. Literaire thema’s kunnen een uitstekende keuze zijn: voor kinderen, denk aan The Secret Garden, Alice in Wonderland of Peter Pan. Probeer voor volwassenen een Jane Austen-tuin theefeestje, een chique Agatha Christie-mysterie-evenement, of, als je een zwembad hebt, feest zoals ze doen in The Great Gatsby.
  • Regionale thema’s zijn ook een goed idee: plan een Mexicaans, Italiaans of Thais geïnspireerd tuinfeest en kies de decoratie, muziek en menu dienovereenkomstig. Je kunt voor een bepaalde tijd en plaats gaan, zoals we je laten zien in dit artikel over hoe je een jaren 50 themafeest geeft.
  • Als je je evenement echt wilt opfleuren, overweeg dan feestartikelen. Het kan wat extra werk vergen, maar gepersonaliseerde snoepblikken, kleine potplannen of versierde glazen potten kunnen het verschil maken. Als je geen tijd hebt om alles te personaliseren, gebruik dan tags en knoop ze vast met pakkettouw.