Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een natuurlijke tuin onderhouden

Of je nu een grote of kleine tuin hebt, als je goed met je tuin omgaat kun je er ontzettend van genieten. Helaas hebben veel mensen heel veel stenen en weinig groen in hun tuin waardoor deze een weinig natuurlijke uitstraling heeft. Daarnaast heeft een tuin waarin veel steen ligt ook nog het nadeel dat het milieuonvriendelijker is. Omdat tuinieren gezond, leuk en een stuk minder ingewikkeld is dan veel mensen denken bespreken we in dit artikel hoe je een gezonde tuin kunt onderhouden.

Eerste planten plaatsen

Een leuke tuin begin natuurlijk met planten en bloemen. Als beginnende tuinier kun je een mooie stuk grond in je tuin uitkiezen en daar bloemen planten. Je zult je misschien afvragen wat voor bloemen maar als je twijfelt wat voor bloemen je wilt dan kun je het beste kiezen voor een mooie zadenmix. Natuurlijk lijkt het veel mensen ook ontzettend leuk om een kleine moestuin te beginnen. Je kunt zelfs in plantenbakken al een moestuintje beginnen en de truc zit hem in het kiezen van de juiste groenten en fruit om te verbouwen. Het is namelijk zo dat sommige groenten soorten gemakkelijk te groeien zijn en niet superveel aandacht nodig hebben. Maar andere groenten hebben wel heel veel aandacht nodig. Een goede keuze is bijvoorbeeld tomaten en komkommers te verbouwen.

Tuinplaag bestrijden

Wanneer je een groene tuin hebt waarin je ook groenten en fruit wilt verbouwen zul je al snel merken dat je ook last krijgt van allemaal verschillende soorten diertjes die ook wel lekker van je planten willen knabbelen. Boeren gebruiken daarom vaak gif om dit ongedierte te bestrijden. Maar wij willen natuurlijk, een natuurlijke tuin. Gelukkig zijn er ook veel milieuvriendelijke manieren om dit ongedierte te bestrijden. Zo kun je bijvoorbeeld lieveheersbeestjes loslaten in je tuin. Deze mooie insecten bestrijden bijvoorbeeld bladluis. Heb je last van wespen in je tuin? Kies dan voor een namaak wespennest. Wespen zijn territoriaal ingesteld en zullen bij het zien van een ander wespennest daarom geen nest bouwen in jouw tuin. Zo is erbij bijna elke vorm van ongedierte wel een natuurlijke en milieuvriendelijke oplossing. Je kunt deze oplossingen bestellen bij rood met zwarte stippen

Wanneer beginnen?

Als je een groene tuin wilt dan vraag je je misschien af wanneer je het beste kunt beginnen. De komende maanden komt de winter eraan en is het dus niet het ideale moment om een tuin te beginnen. Je kunt altijd het beste in de lente beginnen. In Februari/Maart kunnen je eerste bloemen al bloeien in de tuin als je op tijd aan de slag gaat.