Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een hard hoofd in hardhout?

Het is lente! En dus tijd voor de 'grote schoonmaak', oftewel een grote huis, tuin en keuken renovatie. Nieuwe gordijnen? Andere lik verf op de muur? of eindelijk eens die tuin aanpakken? Met behulp van deze tips maak jij je huis helemaal zomerklaar, zodat je in de zomer lekker in je tuin kunt gaan genieten van het warme weer. Maak een schutting van hardhout voor de privacy, of leg een fijne hardhouten vlonder aan op je balkon! Geen kouwe natte voeten meer, geen vieze troep in het putje meer, geen splinters in de blote voeten; het kan allemaal. Bouw een boot, verbouw de garage, maak je eigen keukentafel; voor de echte creatievelingen en aanpakkers is geen klus te moeilijk. Hete nige wat je nodig hebt is hout, spijkers, en doorzettingsvermogen.

Gluren bij de buren.

Het zal je vast wel eens overkomen zijn; je maakt per ongeluk in de tuin even oogcontact met de buurman of buurvrouw. Een ongemakkelijk gesprekje volgt. Wellicht lag je wel in je bikini te zonnen. Wat jij nodig hebt, is wat privacy. En dat krijg je door middel van een stevige schutting, die weerbestendig is en tegen de regen en gure wind kan waar Nederland zo bekend om staat. Een schutting die 'door weer en wind' mee gaat, dat is een hardhouten schutting. Hardhout is extreem duurzaam en kan zo 15 tot 25 jaar meegaan! Het wordt gemaakt van loofbomen en is dus uiterst organisch en natuurlijk. Het staat bekend als een van de sterkste houtsoorten, kan allerlei soorten weer aan, en je kunt kiezen uit verschillende soorten hardhout. Zo heb je tropisch hardhout, maar ook een oersterke variant, maar er wordt ook zeker gelet op budget.

Eigen portemonnee.

Of u nou een vlonder op het balkon wilt, een schutting of misschien wilt u wel een terras bouwen; wij denken met u mee. U hebt zelf kijk in eigen portemonnee en weet dus uw budget, afmetingen en hoe u wil dat het eruit komt te zien. U kunt zelf als echte doe-het-zelver aan de slag, of u kunt hulp vragen. Voor projecten die buiten plaatsvinden zoals een terras of een zelfgemaakte picknick tafel raden wij hardhout aan omdat dat dus erg duurzaam en weerbestendig is. U kunt het op afmetingen, houtsoort en prijs laten maken. Zo maken we het makkelijker voor u om lekker aan de slag te gaan. Krijgt u het al warm van deze zomer? Ga dan deze lente nog aan de slag!