Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Droogloopmatten

Droogloopmatten worden meestal binnenshuis gebruikt. Ze liggen achter een buitendeur en hebben als voornaamste doel het vocht van binnenkomende bezoekers op te nemen. Bij een woonhuis zal het met de hoeveelheid vocht die door een droogloopmat moet worden opgenomen wel meevallen. Droogloopmatten die in winkels of bedrijven worden neergelegd moeten veel water kunnen opnemen. Bij de droogloopmatten die je bij de superwoonwinkel kunt kopen is dat prima in orde. Er zijn matten die 2,5 liter water per vierkante meter mat kunnen opnemen. Deze matten zijn dus geschikt voor zeer vochtige omgevingen met veel loopverkeer.

Droogloopmatten voor woonhuizen

Droogloopmatten zijn vaak behoorlijk dik. De meeste soorten zijn tussen de 8 en 10 millimeter. Ze passen daardoor heel mooi in de uitsparingen die voor deze matten achter de voordeur van woningen is gemaakt. Door op die plek een goede droogloopmat neer te leggen zorg je ervoor dat er bij regen geen water door de gasten mee naar binnen wordt genomen. Een droogloopmat kan ook het nodige zand en vuil opnemen. Maar als je zeker wilt weten dat je huis schoon blijft, kun je aan je gasten vragen of ze hun schoenen bij binnenkomst willen uittrekken.

Matten op maat

De meeste droogloopmatten hebben een onderkant van rubber. Die zorgt ervoor dat water aan de bovenkant van de mat niet op de vloer terecht kan komen. De rubber rand loopt vaak nog een klein stukje door rondom de mat. Voor gebruik in een uitsparing is dat niet handig. Bij de superwoonwinkel kan dat worden opgelost. Als je precies doorgeeft wat de afmetingen van de mat in de uitsparing moeten zijn kan deze exact op maat worden gesneden. De superwoonwinkel heeft daarvoor een speciale snijmachine. Die kan deze dikke droogloopmatten tot op de millimeter nauwkeurig afsnijden. Daardoor past je droogloopmat strak in de uitsparing.