Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Verbouwen van huis en tuin: stap voor stap

Een huis en tuin verbouwen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er komt veel meer bij kijken dan alleen het kopen van nieuwe meubels of het verven van een muur. Om het proces van verbouwen soepel te laten verlopen, is het belangrijk om van tevoren goed te plannen. In dit blog lees je stap voor stap hoe je een huis of tuin kunt verbouwen.

Stap 1: bepaal het budget

Voordat je met de verbouwing begint, is het belangrijk om een budget vast te stellen. Het is namelijk makkelijk om meer uit te geven dan je van plan was. Houd rekening met de kosten van materialen, arbeidsloon en eventuele bijkomende kosten.

Stap 2: maak een plan

Nadat je het budget hebt vastgesteld, is het tij een plan te maken. Begin met het uitzetten van de ruimtes die je wilt verbouwen. Als je weet hoeveel ruimte je hebt, kun je beter bepalen wat je kunt veranderen. Vervolgens stel je een moodboard samen met de sfeer die je wilt creëren. Dit is een visuele inspiratiebron die je helpt bij het maken van keuzes voor de inrichting. Ga bijvoorbeeld online bij King Glass opzoek naar een glaswand overkapping voor in je tuin.

Stap 3: zoek een aannemer

Als je eenmaal een plan hebt, kun je gaan zoeken naar een aannemer. Een aannemer is een professional die je kan helpen bij het uitvoeren van de verbouwing. Hij of zij kan je adviseren over de mogelijkheden en de kosten. Let bij het kiezen van een aannemer goed op de reviews.

Stap 4: verbouwen

Na deze voorbereidende stappen kun je eindelijk gaan verbouwen. Begin met het uitvoeren van de kleinere werkzaamheden, zoals het verven van de muren of het plaatsen van nieuwe meubels. Als je deze klaar hebt, kun je verder gaan met de grotere werkzaamheden, zoals het aanleggen van een nieuwe vloer of het vervangen van een dak. Het is hierbij slim dat je een planning hebt die je helpt deze werkzaamheden overzichtelijk te houden. Ga stap voor stap te werk zodat je niet allerlei dingen tegelijk doet. 

Stap 5: oplevering

Als je klaar bent met de verbouwing, is het tijd voor de oplevering. Tijdens de oplevering ga je met de aannemer na of alles naar wens is afgebouwd. Als er nog iets ontbreekt of niet naar wens is, kun je dit dan bespreken met de aannemer. Zo weet je zeker dat je huis of tuin perfect is afgewerkt.