Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Betonproducten van Dikkenberg Beton, hoe kom je eraan?

Het voordeel van de betonblokken van Dikkenberg Beton is dat dit duurzaam materiaal is. Het is niet alleen geschikt voor woningbouw en in de infrastructuur, maar ook voor utiliteitsbouw, in de agrarische sector en ook wanneer je een landschap of je tuin opnieuw wilt gaan inrichten.

Van Dikkenberg Beton is in 1966 begonnen met het maken van betonnen roosters die gebruikt werden bij boerenbedrijven. Dit deed hij niet vanuit een grote fabriekshal maar gewoon vanuit zijn eigen schuur.

Job Van den Dikkenberg begon klein, maar groeide langzaam maar zeker. Er kwamen steeds meer klanten en dit zorgde ervoor dat Van den Dikkenberg begon met het maken van nog meer producten. De nadruk lag op goede kwaliteit en een goed contact met de klanten.

Het bedrijf werd in 1986 door zoon Kees overgenomen. De specialiteit van Kees van den Dikkenberg was het produceren van oudhollandse tegels. Deze tegels hebben een unieke uitstraling en zijn gemaakt van degelijk beton.

Duurzame betonproducten van Dikkenberg Beton

Duurzame betonproducten staan centraal bij Van Dikkenberg beton. Dit is nog steeds het geval sinds Wim, de schoonzoon van Kees van den Dikkenberg, het bedrijf in 2021 heeft overgenomen. Ook wat service betreft zal er niets veranderen.

 Omdat dit familiebedrijf als doel heeft duurzame betonproducten te leveren en op een persoonlijke manier met de klanten omgaat, heb je als klant niet het gevoel dat je maar een nummer bent. De reden dat klanten voor betonproducten van Dikkenberg beton kiezen is de kwaliteit en het grote assortiment.

Toch is er ook bij van Dikkenberg betonproducten een klein puntje veranderd. Dit is het feit dat er steeds meer de focus wordt gelegd op duurzaamheid. Steeds meer mensen vinden het belangrijk om duurzamer te gaan leven.

De betonproducten van Dikkenberg bestaan voor meer dan de helft uit gerecycled materiaal. Dit is niet het enige pluspunt, de uitstraling van de producten blijft zoals deze altijd al geweest is. Hetzelfde geldt voor de kwaliteit.

Afhaalbeton

Eigenlijk zegt de naam het al, afhaalbeton betekent dat het hier beton betreft wat afgehaald kan worden. Hieronder vallen verschillende soorten beton waaronder vloerspecie, stabilisatiezand, stabilisatiebeton en diverse andere betonsoorten.

Wanneer we het over stabilisatiebeton hebben bedoelen we een mengsel wat bestaat uit cement, grind en zand. Dit speciaal samengestelde mengsel is op een speciale manier samengesteld zodat de korrels tot duurzaam beton uit kunnen harden.

De naam stabilisatiezand zegt eigenlijk al om wat voor soort materiaal het gaat. Andere woorden voor stabilisatiezand zijn straatzand of ophoogzand. Stabilisatiezand wordt gebruikt bij het aanleggen van funderingen.

Vloerenspecie is een mengsel van vloerenzand en cement. Het is ideaal om te gebruiken wanneer er cementdek afwerkvloeren moeten worden aangebracht. Wanneer er meer tijd nodig is om het beton te verwerken kan er ook vertrager worden toegevoegd.

Alle soorten beton zijn te vinden in het assortiment van Betonproducten van Dikkenberg Beton. Of het nou om traptreden, zitelementen, keerwanden, platen, oudhollandse tegels, bloembakken of maatwerk gaat. Bij Van Dikkenberg beton is alles van een uitstekende kwaliteit.