Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Architect Hilversum: duurzaam, milieubewust en energiezuinig

Architect Hilversum

Toen wij ons huis wilden laten bouwen, gingen we op zoek naar een architect in Hilversum en omgeving. We hadden een mooi stuk grond gekocht en wilden daar een mooi huis op bouwen. Hiervoor hadden we wel bepaalde eisen en wensen. Zo wilden we graag duurzaam bouwen. Duurzame materialen gebruiken, energiezuinig en milieuvriendelijk. Een huis waar we nog jaren mee vooruit zouden kunnen, functioneel, doeltreffend en mooi in al zijn eenvoud. 

Op zoek naar een architect in Hilversum

Architect HilversumIn onze zoektocht kwamen we terecht bij Baudoin van Alphen Bergers Architecten en Interieurarchitecten. Dit bureau is gevestigd in Breda maar werkt vooral in de omgeving van Hilversum. Zij zijn gespecialiseerd in slimme en duurzame ontwerpen met oog voor onderhoudsarme toepassingen van materialen en een lage milieubelasting. Bovendien vinden zij het belangrijk dat de woning past in het landschap of in de stedenbouw.

Bespreken van onze wensen en de visie van de architect

Architect HilversumWe hebben een afspraak gemaakt voor een gratis en vrijblijvend eerste gesprek om onze wensen te bespreken en hun visie te horen hierop. Dit klonk voor ons erg goed dus we hebben besloten om met Baudoin van Alphen Bergers Architecten en Interieurarchitecten verder te gaan en onze woning door hen te laten ontwerpen. We hebben nog wel een andere architect in Hilversum gesproken maar bij Baudoin van Alphen Bergers Architecten en Interieurarchitecten hadden wij het beste gevoel. Hun visie kwam het best overeen met onze wensen en ideeën. Samen hebben we de locatie bezocht voor inspiratie en ideeën. Ook konden zij direct zien hoe het licht zou vallen en met welke elementen op het terrein zij zoal rekening moesten houden.

Op basis van deze gesprekken zijn ze gaan schetsen. Na deze schetsen te hebben besproken, is onze keuze verder uitgewerkt tot een definitief ontwerp. En dit definitief ontwerp is inmiddels ons huis en hier wonen we alweer een tijdje met heel veel plezier.