Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

De juiste hanglamp kiezen voor je woning

We zijn vaak druk bezig met de uitstraling van onze woning. We willen dat deze er goed bij komt te staan en wanneer we visite uitnodigen om een bakje koffie te drinken dan willen we dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt bij ons thuis. Kortom, we moeten veel aandacht geven aan de inrichting van ons huis. Er zijn een paar onderdelen in de woning die de sfeer voor het overgrote deel bepalen. Dat is bijvoorbeeld de vloer, de gordijnen die we kiezen en de verlichting. Er wordt vaak gekozen voor hangverlichting, maar ook hieronder zijn veel verschillen te vinden. Wij geven meer informatie over het kiezen van de juiste hanglampen.

Hoe kies ik de juiste hangverlichting?

Ga je naar de winkel om (nieuwe) hangverlichting uit te kiezen voor jouw woning? Dan is het belangrijk om op de actuele trends te letten. De trends gaan gepaard met de trends van de gehele woningmarkt. Doe hier dus inspiratie op. Om deze inspiratie op te doen bezoek je woonwinkels, doorloop je het internet met websites met veel hanglampen en bekijk je verschillende catalogussen waar informatie in is te vinden over woningen en accessoire. Trends die over het algemeen op dit moment vaak zijn te zien, zijn industrieel en ecologische designs.

Bedenk van tevoren ook goed wat de functie van de lamp gaat worden. In een garage zal een hanglamp nodig zijn voor de werkverlichting en heb je uiteraard een fel licht nodig. In de woonkamer is dit vaak het tegenovergestelde. De hanglamp moet sfeer in de kamer brengen. Kies in dat geval voor een minder felle lamp en zorg dat er een kap bij zit die juist zorgt voor meer sfeer. In een woonkamer is het ook een aanrader om meerdere hanglampen uit te kiezen. Zodoende kunnen de lampen minder fel zijn, maar is er toch overal in de kamer verlichting te vinden.

Een unieke zelfgemaakte bamboehanglamp

Wil je even helemaal origineel zijn en je eigen hanglamp maken? Dat kan. Bij vtwonen zie je hoe je jouw eigen bamboehanglamp kunt maken. Wanneer er visite bij je op bezoek komt heb jij vervolgens een uniek verhaal om te vertellen. Zodra zij de woonkamer inkomen en de unieke lamp zien hangen kun jij met trots vertellen dat je deze helemaal zelf hebt gemaakt.