Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

De voordelen van tuinhuisjes met overkappingen

Architect Hilversum

Het wordt nu bijna zomer, de temperatuur gaat omhoog, de zon gaat schijnen en de dagen duren langer. Hierbij is het natuurlijk heerlijk om in dat weer lekker buiten te zitten met een drankje. Alleen is het weer niet fijn om de hele dag in de volle zon te zitten, en is het fijn om ergens in je tuin een plek met schaduw te hebben. Niks is dan beter dan een tuinhuisje met een overkapping om lekker af te koelen. Waarom zou je dan perse een tuinhuisje met een overkapping willen, en niet gewoon een veranda of een uitbouw van je huis? Er bestaan namelijk een aantal grote voordelen aan een tuinhuisje met een overkapping die nergens anders aan te toppen zijn. Een paar hiervan zullen hieronder worden toegelicht.

Een makkelijke en fijne plek

Jouw tuinhuisje met overkapping wordt één van de beste plekken in jouw tuin. Het is namelijk een plek waar alles kan samen komen. Ten eerste, is dit een sociale plek, waar je met z’n allen aan tafel kan zitten en eten, praten of een borrel kan doen. Dit kan overigens binnen en buiten, omdat het tuinhuisje is verbonden met binnendeuren aan de overkapping. Dus kan je zelfs met slecht weer van de kwaliteit van jouw tuin genieten. Ook is dit een plek waar jijzelf kan relaxen en een moment voor jezelf kan nemen. Daarom is het ook fijn om eventueel meubilair neer te zetten, zoals hangmatten, stoelen, tafels, openhaarden, of zelfs een jacuzzi. Hierbij kan je de overkapping ook in de winter gebruiken en gaat de kwaliteit niet verloren. Als je hierbij dan een overkapping en tuinhuisje koopt van goede kwaliteit kunnen deze twee erg lang meegaan.

Je eigen draai eraan geven

Tenslotte, is dit een ideaal project om zelf op te pakken. Het is namelijk vrij eenvoudig om een overkapping en tuinhuisje te bouwen in jouw eigen tuin. Hierbij is het ook een enorm goed leerproces voor jezelf en misschien raak je wel geïnspireerd om meer projecten op te pakken en te gaan klussen. Waarschijnlijk is het ook goedkoper om zelf je eigen tuinhuisje te bouwen dan dat je ergens bij een bedrijf het aanvraagt om hem te laten bouwen. Hierbij is het een goed idee om je materialen bijvoorbeeld bij DHK te halen.