Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Waar zet jij jouw groene vrienden neer?

Wat groen in een ruimte, dat maakt het toch helemaal af? Tenminste, zo denk ik er dan over. En daarom kan je in mijn huis ook in elke kamer wel een groene vriend vinden. Al zijn het er eigenlijk overal wel meer dan een. Dus ik ga je een aantal tips geven over waar jij allemaal kamerplanten kan plaatsen. En ik weet zeker, dat jij ze straks daar ook allemaal gaat neerzetten.

Een plant, of meerdere, in jouw thuiskantoor

Het is heerlijk om een paar planten kantoor te hebben staan. Want wanneer ergens planten staan komt er een soort rust. En dat wil je ook wel hebben natuurlijk in je thuiskantoor. Want je hebt een plek nodig binnen een drukke plek waar jij rustig kan werken. En met een paar planten lukt dat wel.

Planten in de slaapkamer

Ja, ik ben hier zelf een grote fan van. Mijn slaapkamer ziet eruit als een urban jungle en ik hou ervan! Hoe meer ik aan de combinatie planten slaapkamer denk. Hoe meer planten ik eigenlijk in huis wil halen. Het brengt ook dat beetje extra zuurstof in de kamer waardoor ik super fijn in slaap val en uitgerust wakker word. En dit in combinatie met een diffuser op de slaapkamer. Mijn nachten kunnen bijna niet meer beter.

Planten in de keuken

Dit is puur ook omdat je met sommige plekken in de keuken niet weet wat je er moet zetten. En dan heb je wat opvulling nodig maar je wilt er geen hele capriolen uithalen om er iets te zetten. En een plant kan altijd en is ook nog eens altijd leuk. Dus kamerplanten in de keuken plaatsen, daar ben ik ook zeker voor. Maar vooral ook omdat ik het geweldig vind om een stukje in elke kamer groen te hebben en daar dus een kleine collectie, of grote collectie, planten neer te zetten. En daar komt ook de keuken bij kijken.

Ook de hal, toilet, badkamer en huiskamer ontkomen er bij mij niet aan om geen plant te krijgen. Nee elke ruimte heeft wel een kamerplant staan. Of ze nu groot of klein zijn of in een collectie. Ik heb overal wel een paar plantjes staan. Dat groen oogt gewoon erg fris en kleurig en dat maakt het voor mij helemaal af. En dat beetje extra zuurstof, daar houd ik wel van. En waar heb jij allemaal planten staan in huis? Of waar ga jij nu allemaal planten plaatsen?