Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Upgrade je huis of horeca-pand!

Het coronavirus deed zijn intrede in Nederland en al snel ontstonden er rijen bij doe-het-zelfzaken. Mensen hadden tijd over om aan hun huis te klussen. De tijdwinst ontstond door het niet meer hoeven reizen van en naar je werk, de sportclub en sociale afspraken. Een ideale situatie om eindelijk die klussen te doen die je steeds voor je uit had moeten schuiven. Ook ergerde we ons meer aan dat wat nog niet in orde was aan ons huis, omdat we er nu continu met ons neus bovenop leefden. Tijd voor actie dus. Volgens een artikel dat de NOS vandaag publiceerde, is die renoveerhype nog steeds gaande. Onder andere omdat we onze doe-het-zelfcapaciteiten blijkbaar wat overschatten. Klusbedrijven zijn namelijk volgeboekt, mede omdat we onze mislukte klussen aan ze hebben uitbesteed. Maar dat is niet de enige reden dat we nog steeds massaal onze woningen en panden aan het pimpen zijn.

Een echte trend

Ten eerste hebben we tijdens de intelligente lockdown-periode minder geld dan normaal uitgegeven, omdat we veel minder bewegingsvrijheid hadden. Zo konden we niet lekker uit en een drankje drinken. Ook kiezen mensen ervoor niet met vakantie te gaan of besteden daar dit jaar minder geld aan uit. Allemaal redenen waardoor mensen geld gespaard hebben die ze voor investeringen in hun huis gebruiken. Daarnaast meldt het artikel dat er sprake is van een behoorlijke toename van het aantal hypotheken dat verstrekt wordt vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. We zijn dus allemaal heel serieus aan het verbouwen. Ongetwijfeld speelt hierbij de krapte op de woningmarkt een rol. Door een lange tijd voornamelijk thuis te zijn geweest, merkten velen dat hun woonruimte aan de kleine kant was. Mensen willen groter wonen, maar omdat er nog steeds weinig woningen te vinden zijn, kiezen ze voor een verbouwing.

Niet alleen nuttig, ook aantrekkelijker

Deze trend zie je niet alleen bij huisbezitters, maar ook bij horeca-uitbaters. Aangezien ze maanden gesloten moesten zijn, hebben velen van hen de lockdown gebruikt om hun panden te renoveren. Een grote rol speelt hierbij natuurlijk ook het kunnen voldoen aan het behoud van de anderhalve meter afstand in de horeca-gelegenheden. Maar naast serieuze renovaties als het vergroten van je huis, een nieuwe dakkapel laten plaatsen of het anders inrichten van het interieur van je café, restaurant of hotel, neem je meteen ook de tijd om je huis of horeca-pand aantrekkelijker te maken. Denk aan het verlichten van je terras, vijver of aquarium met een RGB led strip. Je kan er namelijk een waterdichte versie van aanschaffen en je creëert er een prachtig effect mee. Ook binnen kan je met een led strip meer sfeer realiseren door deze verlichting aan te brengen achter een bank, tv, in een kast, langs traptreden of aan het plafond. Benut je mogelijkheden optimaal en leef je uit!