Elbert woonblog

Tips over wonen van Elbert

Een huis inrichten met betonkleuren

Bij het inrichten van een huis sta je voor veel keuzes. Je moet denken aan de meubels en de kleuren die je wilt gebruiken in het huis. De beton cire kleuren zijn al een tijdje populair en worden in veel huizen gebruikt. Bij de betonkleuren worden vaak donkere kleuren gecombineerd. Doordat beton grijs is, wordt deze vaak gecombineerd met grijstinten. Mensen die hun huis een industriële tint willen geven hebben te kiezen uit veel kleuren. Beton ciré kan in veel kleuren voorkomen en er zijn veel verschillende afwerkmogelijkheden. Een persoon kan kiezen op welke manier de beton ciré afgewerkt moet zijn.

De structuur van beton ciré

Beton ciré is vaak glad, maar de structuur kan gekozen worden. Het hangt van de preferenties van een persoon welke structuur hij of zij wilt voor de beton ciré. Bij een glad oppervlak wordt gekozen om een smeertechniek toe te passen zodat het oppervlak extra glad wordt. Voor de mensen die meer van structuur houden, wordt de beton ciré op een grover manier aangebracht. Het is ook mogelijk om de betonlook na te bootsen met betonlook verf. Betonlook verf is een speciale verfsoort waarmee je een grijze look krijgt. Hierdoor kan je een industriële look in je huis nabootsen. Er is ook een mogelijkheid om gebruik te maken van kalkverf.

Het verschil tussen betonlook verf en kalkverf

Kalkverf is een milieuvriendelijke verf dat wordt aangebracht op het plafond en de muren in een huis.. Kalkverf heeft een authentiek effect waardoor deze verf vaak wordt gekozen door liefhebbers. Kalkverf kan je op je eigen manier aanbrengen waardoor een special effect gerealiseerd kan worden. Kalkverf op de muur geeft een wat wolkerig effect. Betonlook verf daarentegen is een dikkere verf. Het goed uitsmeren van de verf over de wand creëert een betonlook. Voor mensen die een industriële look willen in hun huis, wordt de betonlook aangedragen. Mensen die op hun wanden een wolkerig effect willen hebben, zullen eerder kiezen voor kalkverf.